Vanilkové cupcakes s vanilkovím krémem
16. 5. 2014
113 g změklého másla
130 g cukru krystal
3 vejce
1 lžička extraktu,nebo 1/2 vanilkového lusku
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
špetka soli
1,5 lžičky prášku do pečiva
(citronová kůra)
Krém:
230 g cukru moučka
115 gramů másla
polovina vanilového lusku (nebo lžička extraktu)
2-3 lžíce mléka
Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Máslo vyšleháme, až změkne Přidáme cukr a šleháme do pěny.Přidáme vejce a vanilku nebo vanilkového extraktu.Odvážíme si mouky a smícháme se solí a práškem do pečiva. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinou moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin. Pečeme 17-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Změklé máslo vymícháme do pěny a přidáme prosátý cukr, šleháme na vysoké otáčky, než začne z těsta vznikat něco jako krém. Přidáme vydlabaný lusk nebo opět vanilkový extrakt, promícháme a nakonec mléko. Pustíme mixér na plné otáčky a šleháme a šleháme a pořád šleháme.Chce to čas, jinak v krému budou cítit krystalky cukru, tak mějte trpělivost. Krém je hodně sladký, ale to je úděl máslových krémů a vlastně cupcakes obecně. Krémy můžete libovolně barvit , zdobit, fantazii se meze nekladou -> a cupcake je krasavec jako vždycky!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář