Cupcake brownies a tvarohový krém
16. 5. 2014
Těsto:
120 gramů kvalitní hořké čokolády
113 g másla
250 g cukru krupice/krystal
1 lžička vanilkového extraktu 3 velká vejce 50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
špetka soli
Tvarohový krém:
250 g plnotučného tvarohu
65-70 g cukr moučka
1 lžička vanilkového extraktu.
půl kelímku smetany
Postup:
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a nachystáme si 12 košíčků na muffiny. (Používám silikonové, nebo silikonové+papírové, nebo plech na muffiny+papírové. Pokud máte jen ty papírové, dejte 2-3 košíčky do sebe.)
Čokoládu nalámeme na kousky, máslo nakrájíme na kostičky a společně rozpustíme ve vodní lázni. (Hrnec s vařící vodou a na to postavená mísa). Občas mícháme, ať se nám oboje hezky spojí.
Necháme trochu vychladnout (5 minut) a vmícháme postupně cukr, vanilku a vejce - jedno po druhém. (Můžete použít mixér, ale tyhle cupcakes zrovna jdou bez problému i v ruce.)
Nakonec přimícháme oba druhy mouky a sůl a promícháme vařečkou jen do té doby, než se vše spojí. Rozdělíme do košíčků a peč
eme 20-25 minut, podle vaší trouby. Spíše méně, než více, jak jistě víte, brownies mají být vlhké a jakoby nedopečené. Hotové jsou když ještě na špejli zapíchnuté doprostřed zůstávají vlhké kousky těsta. Nepečte je déle, nebo budou vysušené. Je potřeba je nechat vychladnout alespoň hodinu.
Tvarohový krém:
Vyšlehejte dohladka tvaroh, přidejte extrakt a postupně přisypávejte prosátý cukr.Pokud se vám bude krém zdát málo sladký, přisypte ještě cukr. Nakonec přišlehejte půl kelímku smetany. Pokud je krém příliš tekutý, dejte ho asi na 30 minut do ledničky.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář